Vágólapra másolva!
Vegyesen teljesítenek az ázsiai tőzsdék, a főbb részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében mozognak a japán Nikkei kivételével, mely nagyobb pluszt tudott összeszedni. Amerikában szintén nem volt nagy mozgás, a befektetők vélhetően a holnapi jegybanki ülésekre és a fontos makroadatokra várhatnak.  Európában vegyes nyitás várható, a határidős indexek alapján a tegnapi záróértékek közelében indulhat a kereskedés.
Vágólapra másolva!

Magasabb lehet a Toyota profitja

A japán piac kivételével nincs nagy mozgás az ázsiai tőzsdéken, a főbb részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében mozognak. A befektetők valószínűleg a holnap fontos jegybanki kamatdöntő ülésekre, és makroadatokra várhatnak.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A japán Nikkei viszont kiemelkedik társai közül, 0,8 százalékot menetelt, részben a gyengülő jennek köszönhetően, ami az exportáló cégek befektetőit töltheti el örömmel. Ezen túl a Toyota megemelte idei profitvárakozásait, eszerint már 1,67 ezer milliárd jenes nettó profitot várnak erre az évre a korábban jósolt 1,48 ezer milliárd jen helyett. A vállalat a gyengülő jenből profitál, és a kínai, észak-amerikai értékesítések is tovább növekednek. A hírekre fél százalékot erősödtek a Toyota részvényei.

A kínai Shanghai Composite a Nikkei-jel ellentétes utat jár be, és 0,8 százalékot zuhant. A befektetők kissé idegesek lehetnek a kínai vezetés szombaton kezdődő négynapos kongresszusa előtt.

Megütötték a Teslát

Az átlagosnál alacsonyabb aktivitás jellemezte a keddi amerikai kereskedés, ahol a részvényindexek egy szűkebb sávban, az előző napi záróértékek közelében mocorogtak. Az S&P 500 végül 0,3 százalékot esett, de még így is néhány pontra van történelmi csúcsától. A Dow Jones is csúcsközelben található, és tegnap 0,2 százalékot gyengült, míg a Nasdaq 0,1 százalékot tudott erősödni.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A befektetőket vélhetően kissé elszomoríthatta, hogy az Európai Bizottság csökkentett az eurózóna gazdasági növekedésére vonatkozó kilátásain. Ez némileg okot adhatott egy kisebb profitrealizálásra az elmúlt hetek ralija után. Ráadásul a hét második felében fontos makroadatok jönnek, és az EKB és a Bank of England is kamatdöntő ülést tart, így a befektetők valószínűleg kivárhattak a vételekkel.

Az S&P 500 szektorai szinte kivétel nélkül gyengültek, csupán az alapvető fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok részvényei tudtak erősödni, míg a távközlési cégek papírjai nagyobbat zuhantak.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A gyorsjelentési szezon is folytatódott, a Tesla a vártnál jobb eredményekről számolt be. A harmadik negyedévben 12 centes egy részvényre jutó, egyszeri tételektől tisztított profitot (EPS) ért el a cég az elemzők által várt 9,6 cent helyett, míg az árbevétel 603 millió dollárra nőtt (várt: 554 millió dollár). A vállalat 5500 elektromos autót adott el a negyedév során, az elemzők ugyanakkor 5700-5750 közötti értékesítésre számítottak. Az eredményekre 12,3 százalékot ütöttek piaczárás után a részvényeken.

A 21st Century Fox 0,38 dolláros egyszeri tételektől tisztított EPS-t ért el a harmadik negyedévben (várt: 35 cent), míg az árbevétele 18 százalékkal, 7,06 milliárd dollárra emelkedett. A kedvező eredmények részben az amerikai előfizetők számának, és az emelkedő reklámbevételeknek köszönhetőek. Az eredményekre 1,7 százalékot esett a részvény piaczárás után.

A CNBC információi szerint ma kerül nyilvánosságra a Twitter kibocsátási ára, mely az előzetes hírek szerint 23-25 dollár között alakulhat.

A gyorsjelentési szezon ma is folytatódni fog, többek között a Ralph Lauren és a Time Warner is közzéteszi számait.