Vágólapra másolva!
Kisebb pluszban mozog a magyar tőzsde a Richter menetelésének köszönhetően, annak ellenére, hogy az európai tőzsdéken rossz hangulat uralkodik. A főbb részvényindexek mínuszban mozognak a remek amerikai munkaerőpiaci adat után, és Amerikában is kisebb esést vetítenek előre a határidős indexek.
Vágólapra másolva!

Az európai tőzsdéken uralkodó rossz hangulat ellenére kisebb pluszban mozog délután a BUX, mely 0,1 százalékot emelkedett.

Ez nagy részben a Richter 3,3 százalékos menetelésének köszönhető, miután a gyógyszerpapír felvételt nyert az MSCI indexekbe. A Magyar Telekom viszont továbbra is 3 százalék feletti mínuszt mutat, amivel történelmi mélypontjánál található az árfolyam.

A többi főbb papír közül a Mol fél százalékot, az OTP 1,2 százalékot esett, míg az Egis 2 százalékot drágult.

A forint gyengülni kezdett délután, és a 297-es szint közelébe tért vissza az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 222,2-nél, a svájci franké 241,3-nál található.

Az európai részvényindexek még nagyobb mínuszba kerültek a remek amerikai munkaerőpiaci adat után, mivel azok után felerősödtek a spekulációk, hogy a Fed nemsokára csökkenthet a tőzsdei ralit tápláló eszközvásárlási programján.

Emiatt Amerikában is mínuszban nyithatnak a piacok, a határidős indexek alapján 0,2 százalék körüli esésekre lehet felkészülni.

Az egyik legnagyobb esést a francia CAC index mutatja, amiben Franciaország leminősítése játszhat szerepet.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

EURHUF árfolyama Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]