Nem minden fenékig tejfel Kurdisztánban sem

Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben a befektetők, olajipari cégek számára Irak kurdisztáni régiója rendkívül fontos célpont volt. A Mol is komoly befektetéseket hajt végre a térségben, ami a társaság szénhidrogén termelésének a felfutását eredményezheti. A napokban megjelent Financial Times cikk alapján azért itt sem fenékig tejfel minden. 
Vágólapra másolva!

Egy érdekes cikkre bukkantunk a Financial Times oldalán Irak kurdisztáni régiójáról a napokban. Hogy miért érdekes a térség? Mivel a Mol komoly beruházásokat, befektetéseket hajt végre a területen. Sőt a cég reményei szerint a szénhidrogén kitermelés növekedésének jelentős része származhat innen, október legvégén olajtalálatról is beszámolt a társaság.

A cikk lényeges pontjai:

  • Az utóbbi időben egyre több befektető jelent meg Kurdisztánban, sok iraki pedig nyaralót vásárolt magának ebben a térségben,
  • de az öngyilkos merénylők, a robbantások rámutatnak a stabilitás hiányára, nem tudja magát izolálni a régió az Irakban növekvő erőszaktól.
  • A terrorista támadások miatt emelkedik a biztonsági erők jelenléte.
  • Közben a központi iraki kormányzat és Kurdisztán vezetői között meglehetősen törékeny a kapcsolat, mivel Kurdisztán csővezetéken keresztül exportálná Törökország felé az olajat (a Mol-nak sem mindegy, hogy hogyan tudja eladni az olajat).
  • Idén már 6,3 milliárd dollár (1386 milliárd forint) külföldi befektetés érkezett Kurdisztánban idén, már most annyi, mint 2012-ben.
Tudja meg, hogyan tőzsdéznek a profik!

Hallgassa meg egy hivatásos befektető tippjeit, lesse el kedvenc fogásait az Investor.hu befektetői klubján!


Időpont: 2013.november 14., 17:30
Helyszín: K&H Székház,
(1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10.)


A rendezvény INGYENES, az alábbi gombra kattintva jelentkezhet rá.