Rogán nem akar tumultust a bankfiókokban

Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője az utolsó pillanatban átírná az ingyenes pénzfeltévelről szóló javaslatot. Ha a módosítás átmegy, online is lehet majd nyilatkozni arról, melyik számlánkról akarunk ingyen felvenni.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt javasolja, hogy az ügyfelek ne csak személyesen a pénzintézetnél, hanem internetbankon keresztül is nyilatkozhassanak arról, melyik bankszámlájuk esetében kérik az ingyenes készpénzfelvételt. Az erről szóló, zárószavazás előtti módosító indítványát vasárnap nyújtotta be a parlamentnek.

Az Országgyűlés hétfőn szavaz arról a fideszes javaslatról, amelynek értelmében jövő év február 1-jétől havonta kétszer ingyenesen lehet készpénzt felvenni a bankautomatákból, összesen 150 ezer forintot erejéig.

A törvényjavaslathoz korábban olyan módosító indítványt nyújtott be a költségvetési bizottság, mely szerint a számlatulajdonsoknak december 1. és január 20. között személyesen kell nyilatkozniuk arról, melyik számlájuk esetében kérik ezt a lehetőséget.

Az ingyenes készpénzfelvételt lehetővé tévő javaslat körül még ezután is maradnak kérdőjelek, erről bővebben itt olvashat.