Végigverik a kasszacserét az üzletláncokon

2013.11.11. 12:39

A Nemzetgazdasági Minisztérium felgyorsítaná a kasszacserét, így egy új, még a héten kiadandó rendeletben szigorú határidőket szab a forgalmazók és a gyártók számára – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten az Európai Kereskedelem Napján, amelyet kilencedik alkalommal rendeztek meg az idén.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) rendezvényén a miniszter kifejtette, a kasszacserében érintett kereskedők által benyújtott igényeket a szerviznek 8 napon belül továbbítania kell a forgalmazónak, amelynek szintén 8 napon belül továbbítania kell azt a gyártó felé.

Varga Mihály kiemelte, a módosításra azért van szükség, mert bár a kiskereskedők tisztességesen eleget tettek kötelezettségeiknek, a cserék kivitelezése részben a szervizeken, részben a forgalmazókon "akadt el".

A miniszter megerősítette azt is, hogy nem változik a kasszacsere végső határideje, így a PC-alapú, úgynevezett nagykasszák átállításának végső határideje továbbra is 2013. december 31. A kormány célja továbbá, hogy a kiskasszák esetében a már leadott igényeket teljesítsék.