Duplázott az Egis, de ez is kevésnek bizonyult

Vágólapra másolva!
Gyenge negyedévet zárt az Egis, ezért az elemzők által várt éves profittervet sem sikerült teljesítenie a kisebbik hazai gyógyszergyártónak.
Vágólapra másolva!
  • Bár árbevétel és bruttó fedezet terén hozni tudta a várakozásokat az Egis a július-szeptemberi időszak után, ugyanez az üzemi- és nettó eredmény sorokról már nem mondható el.
  • Emiatt pedig az elemzők által egész évre várt konszenzus sem teljesült. A 2622 forintos tény EPS-sel szemben ugyanis a Bloomberg konszenzus 2738 forintra tehető.
  • A konszenzus azonban talán már nem is tekinthető annyira mérvadónak, mint korábban, hiszen a kisebbik hazai gyógyszgyártó negyedévére csupán négy várakozás érkezett.
  • Mindez annak köszönhető, hogy a társaság francia nagytulajdonosa, a Servier felvásárlási ajánlatott tett a tulajdonában nem lévő részvényekre. A vételi ajánlat lejártát követően pedig 96,43 százalékra nőtt a részesedése. Egyszóval csekély mennyiség maradt a piacon közkézen.
Forrás: Investor.hu

A Servier Csoport befektetési banki tanácsadója és a vételi ajánlat lebonyolítója a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe. Az Investor.hu tartalmát a KBC Securities Magyarországi Fióktelepének elemzői készítik.