Panamában körözik a Sólyom megmentőjét

Vágólapra másolva!
Az Index információi szerint csalás és közokirat hamisítás vádjával keresik a Panamai Köztársaságban Welsz Tamást, a Sólyom Airways leendő tulajdonosát. Welsz tagadta a hírt.
Vágólapra másolva!

Welsz Tamás a Charity March Kft. ügyvezetőjeként és a finanszírozási gondok miatt eddig elindulni képtelen Sólyom Airways megmentőjeként vált ismertté.

Az Index egy meg nem nevezett panamai forrásra hivatkozva most azt közölte, hogy az ügyvezetőt a Panamai Köztársaságban körözik, mert csalással és közokirat-hamisítással vádolják. Rövid ideig őrizetben is volt, majd feltételes szabadlábra helyezése után engedély nélkül elhagyta az országot.

Welsz Tamás tagadta az értesülést, a részletekről nem volt hajlandó nyilatkozni, csak a Sólyommal kapcsolatos kérdésekre kívánt válaszolni. Mint kiderült a barátnőjét, Horthy Andreát az Interpol körözi, ugyanazon ügy miatt. Horthy Andrea nemrég még szintén tulajdonosa volt a Charity Marchnak.

A lap a Sólyomhoz közel álló forrásokra hivatkozva azt valószínűsíti, hogy Welsz feladata a gyakorlatilag csődben lévő légitársaság eltüntetése, eltemetése.

Welsz Tamás elmondása szerint a korábban beígért titkos ománi befektetők helyett titkos magyar befektetők vették meg a légitársaságot, és fél évig tudják biztosan állni finanszírozást.