Tépik az OTP-t

Vágólapra másolva!
Széttépték az OTP-t a piacnyitás után az inkább kedvező gyorsjelentésre, de a többi blue-chip is jól áll a korai órákban. A vártnál lényegesen jobb magyar GDP-adatra pedig beleerősített a forint is. Ezalatt a nyugat-európai börzéken is felfelé veszik az irányt a vezető tőzsdeindexek.
Vágólapra másolva!

Kilőtt az OTP árfolyama (+3,9%) az inkább kedvezőbb gyorsjelentése után, ugyanis egyedül az ukrán leány egyszeri goodwill leírása belerondított kicsit a képbe.

A többi blue-chip is felfelé veszi az irányt a javuló nyugat-európai hangulatnak is köszönhetően. A Mol és a Magyar Telekom 1 százalék feletti pluszban, a Richter pedig 0,5 százalékkal emelkedik, így a BUX index is közel 2 százalékkal halad felfelé.

A kispapírok közül a Rába már 8 százalékkal ugrik a kedvező gyorsjelentése után, míg a CIG Pannónia (+2,1%) is korrigálja tegnapi méretes esését.

A vártnál lényegesen jobb magyar GDP-adatra a forint is beleerősített, hirtelen nagyot ment az euróval szemben. A reggeli 298,8-as szintekről közel 1 forintot erősödött a magyar deviza.

Nyugat-Európában is jó a piaci hangulat a tegnapi amerikai és a mai ázsiai emelkedések után. A tőzsdék korrigálják az elmúlt két nap csökkenéseit. A vezető gazdaságok kisebb lassulást mutattak a harmadik negyedévben:

Az OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu