Vették az OTP-t, mint a cukrot

Vágólapra másolva!
Repülőrajtja után tudta tartani a tempót az OTP negyedéves gyorsjelentését követően, bár végül leadott valamennyit a bankpapír és 3,4 százalékos pluszban zárt. Mellette még a Magyar Telekom is kitett magáért, de az összes nagypapír jól szerepelt a BÉT-en. Nyugat-Európában is jó a hangulat, bár az olasz tőzsde lemaradó, míg az USA-ban kisebb pluszok láthatóak.
Vágólapra másolva!

Az OTP az egész nap során jól szerepelt, ráadásul forgalma is jól alakult, végül 3,4 százalékos plusszal 4479 forinton zárt.

A többi magyar blue-chipet is vették a Magyar Telekom 2,5, a Mol 0,8, míg a Richter 1,7 százalékkal drágult. A kispapírok közül a jót jelentő Rábát tépték meg (5,8 százalékos plusz).

A forint viszont vissza táncolt a reggeli erősödése után.

Nyugat-Európában is emelkednek a vezető tőzsdék, azonban a kezdeti lendület alábbhagyott, sőt az olasz tőzsde már mínuszban áll a kereskedés végéhez közeledve. Vállalati hírek:

Az USA-ban kisebb pluszokban állnak a vezető tőzsdék. Janet Yellen amerikai jegybank elnökjelölt meghallgatása 4-kor kezdődött, eddig komolyabb piaci reakció nincs, mivel már beszédének szövegét tegnap megismerhettük. Yellen elmondta, hogy szerinte a monetáris stimulus sokat segített a gazdaságnak, és a túl korai, valamint túl késői visszafogás is kockázatos lehet.

Az OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu