Mosdatták az adóhivatalt

Vágólapra másolva!
Lemosták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt adózók igazgatóságának fővárosi, Dob utcai épületének ablakait az LMP aktivistái. A performansszal a párt és annak parlamenti képviselője, Vágó Gábor arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a jelek szerint a kormányoldal és az MSZP is vonakodik vizsgálóbizottságot alakítani azért, hogy az elmúlt napokban kirobbant adócsalási ügy végére lehessen járni.
Vágólapra másolva!

Horváth András, az adóhivataltól kilépett adóellenőr azt állítja, hogy a NAV szemet huny a nagy cégek adócsalásai felett, ha a vállalatok befizetnek valamekkora összeget, amelyben a hatóságokkal korábban megegyeznek. Az áfacsalással az államot 1700 milliárd forint kár éri, a mutatóban levő vizsgálatokkal azonban csak 70-80 milliárd forint körüli összeget tár fel az adóhivatal.

Az adóhivatal közölte, feljelenti egykori alkalmazottját, a nemzetgazdasági miniszter vizsgálata alapján pedig azt állítják, hogy a hétvégén lefolytatott belső átvilágítás semmi visszásságot nem tárt fel a NAV-nál. A kitálaló volt adóellenőr az ügyészségnél feljelentést tett, de az ügyészség egyelőre nem rendelt el nyomozást, helyette feljelentéskiegészítést rendelt el. Horváth András úgy érzi, nevetséges az állítólagos, egy hétvége alatti átvilágítása a több mint húszezres szervezetnek, és nem érti, miért nem nem állt mellé a kormány.