Megerősödött a forint

Vágólapra másolva!
296,7-ig erősödött ma a forint az euróval szemben, ugyanakkor az öröm nem lehet felhőtlen, mivel a BUX index alulteljesítő volt. Remek formában voltak viszont az európai részvények, a főbb indexek fél százalékos plusz közelében zárták a napot. Az amerikai tőzsdén ugyanakkor már kevésbé volt ennyire jó a légkör nem beszélve a magyar  piacról, ami 0,3 százalékos mínuszban zárt.
Vágólapra másolva!

Kiválóan szerepelt ma a forint az euróval szemben, már 296,7 közelében járnak a jegyzések. A részvénypiacon ugyanakkor már kevésbé volt jó a hangulat, a Richter 1,1 százalékos mínuszával nehezék volt csak a BUX számára, de az OTP sem tudott erősödni. A Mol és a Magyar Telekom viszont minimális pluszt tudott összehozni ezen a ködös napon.

Európában sikeres napon vannak túl a piacok, újabb történelmi csúcsot döntött a DAX index, ráadásul valamennyi fontosabb index erősödni tudott. Legjobban az olasz tőzsde muzsikált, elsősorban a bankpapíroknak köszönhetően, de a német RWE is remek napon van túl.

Bár nyitásnál újabb magasságokba emelkedtek az amerikai piacok, egyelőre nem tudnak tartósan megragadni a pozitív tartományban, és javarészt pénteki záróértékeik közelében mozognak a főbb indexek. A befektetők a szerdai Fed-jegyzőkönyv miatt várhatnak ki.

Az EURHUF árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu