Kiütötték a tech szektort az USA-ban

Vágólapra másolva!
Viszonylag gyengén teljesítenek ma az ázsiai tőzsdék, de az amerikai piacok sem voltak tegnap erősek, főleg a technológiai szektor miatt.
Vágólapra másolva!

Alapvetően mínuszokat lehet látni ma az ázsiai piacokon, miután mind a japán, mind pedig a kínai tőzsdék gyengélkednek. A befektetők ugyan valamelyest opmitisták az elmúlt hetekben Yellen kijelentései miatt, de a szerdai Fed jegyzőkönyv fontos információ lehet, mivel ez a részletes szavazazati arányokat is tartalmazza a QE programmal kapcsolatban.

Emiatt nagy opmtimizmus tegnap az amerikai piacokon sem mutatozott, az S&P 500 0,4 százalékos mínuszban zárt, ugyanakkor a Dow Jones indexnek sikerült pluszt elérnie. Főleg a Nasdaq szerepelt rosszul közel 1 százalékos mínuszával, amit elsősorban a technológiai szektor gyenge teljesítménye okozott. Több fontosabb tech papír is alapos mínussszal zárt:

  • Facebook 6,5% mínusz
  • Twitter 4,5 % mínusz
  • BlackBerry 4,1 % mínusz
  • Tesla Motors 10,2 % mínusz

Fontosabb makroadat ugyanakkor ma nem érkezik az USA-ból, így a figyelem elsősorban a vállalati gyorsjelentésekre összpontosulhat. Piacnyitás előtt teszi közzé számait a Home Depot, valamint a Best Buy is.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu