Négycsillagos superior hotel épül az Aranyparton

A Mala Garden Balit idéző atmoszférája olyan keresett Siófokon, hogy a tulajdonosok a bővítés mellett döntöttek
Vágólapra másolva!
A tervek szerint jövő nyárra készül el Siófokon a W. W. M. ’98 Kft. újabb projektje. A 15 szobás szálloda mintegy a Mala Garden folytatása lesz, mert annak kapacitása már nem elegendő az igények kielégítésére.
Vágólapra másolva!
A Mala Garden Balit idéző atmoszférája olyan keresett Siófokon, hogy a tulajdonosok a bővítés mellett döntöttek Forrás: malagarden.hu

A hotel megépítésének költsége több mint 650 millió forint lesz, ennek pontosan a kétharmadát, 438,7 millió forintot uniós támogatás fedez, tájékoztatta Rendes Szabolcs projektgazda az MTI-t. A siófoki székhelyű, 1998-ban alakult, siófoki magánszemélyek tulajdonában lévő W.W.M. ’98 Kft. az „Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése” című pályázatával nyert támogatást az Új Széchenyi Terv keretéből. Az új, négycsillagos superior szálloda a régi épület mellett foglal majd helyet, ez utóbbit is átalakítják, így összesen pótágyak nélkül 30 férőhellyel nő a kapacitás. A beruházás részeként a földszinten recepciót, irodát, fedett-nyitott étteremrészt, egy babaszobát, valamint egy 7 állásos garázst alakítanak ki. Az első emeleten medencés wellness jakuzzi épül pihenőágyakkal, ugyanitt szintén új elem lesz a kétszobás családi lakrész, valamint egy kerekes székesek számára is használható szoba. A legfelső szinten VIP lakosztály készül nagyméretű tetőterasszal, amely nagycsaládok, illetve baráti társaságok fogadására is alkalmas lesz. Az új szállodaépület energiaellátása részben megújuló energiával történik majd.

A beruházással jelentősen bővül a szolgáltatások kínálata, 18 munkahelyet tudnak megtartani és további 10 új létesül. A projektgazda a héten tájékoztatta a nyilvánosságot egy másik siófoki, uniós forrásból támogatott szállodafejlesztésről is. A közeli Ádándon élő, magyar magánszemély tulajdonában lévő Viola 30 Kft. 735 millió forintos költségvetéssel, 515,1 millió forintos uniós támogatással négycsillagos ayurvédikus gyógy- és wellness szállodát épít.