Kirántották az OTP-t

Vágólapra másolva!
Beindult az OTP a nap végére, így a BUX indexet is sikerült a pozitív tartományba segítenie. Az OTP-t az utolsó órában rántották fel a befektetők, pedig komolyabb hír nem látott napvilágot. A nap során folyamatosan a negatív sávban időzött a magyar piac, első sorban a Richter gyenge teljesítménye miatt.
Vágólapra másolva!

Nagyot húztak az OTP-n záráshoz közeledve, végül a bankpapír 2 százalékos pluszban fejezte be a napot, pedig reggel volt még 0,8 zázalékos mínuszban is az árfolyam. Végig gyengélkedett ma a Richter, végül azonban "csak" 1 százalékos csökkenéssel tért nyugovóra. A Molt és a Magyar Telekomot is megtalálták a vevők, előbbi 0,5, míg utóbbi 0,7 százalékos pluszban zárt.

Nyugat-Európában vegyes az összkép, a spanyol és az olasz tőzsde fél százalék körül emelkedni tud, ellenben a francia börze 0,3 százalékkal lefelé halad a gyengébb feldolgozóipari és szolgáltató szektorbeli adatok miatt is.

A New Yorki tőzsdék szép pluszokkal korrigálják egyelőre tegnapi lejtmenetüket, úgy hogy közben vegyes makroadatok láttak napvilágot. A munkaerőpiacról jó hír érkezett, mivel a heti friss munkanélküli segélykérelmek kéthónapos mélypontra estek vissza. Az átfogó amerikai feldolgozóiparból is a vártnál jobb szám érkezett, ugyanis a Markit kutatócég előzetes adatai felülmúlták az elemzők előrejelzését. Ellenben a Philadelphiai Fed index a vártnál gyengébb lett, ami a körzetben a feldolgozó ipar gyengébb teljesítményéről árulkodik.

Az OTP mai árfolyam alakulása Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu