Megemelné a tervezett részvénykibocsátásának keretösszegét a világ legnagyobb szállodalánca, a Hilton, mely december vége fele lépne tőzsdére - írja a Bloomberg.

  • A vállalat már 2,25 milliárd dollár értékben bocsátana ki részvényeket, a korábban tervezett 1 milliárd dollár helyett. Az IPO december vége környékén valósulhat meg az ügyhöz közeli források szerint.
  • A vállalat minél jobban ki szeretné használni a remek részvénypiaci hangulatot, hogy minél sikeresebb legyen a tőzsdére lépése. A befektetői hurráhangulatnak köszönhetően ugyanis egyre jobban pörög az IPO-piac, mivel egyre több vállalat gondolja úgy, hogy érdemes tőzsdére lépnie a nagy szárnyalások közepette, és profitálnia a befektetői hurráhangulatból (gondoljunk csak a Twitter IPO-ja körüli őrületre). 
  • Ezzel Amerika idei harmadik legnagyobb IPO-ja valósulna meg, és ez felülmúlná a Twitter 2,1 milliárd dolláros részvénykibocsátását is. 
  • Ráadásul ez lenne a legnagyobb elsődleges részvénykibocsátás, amit szállodalánc valósít meg. 

 Korábbi cikkeink:

Mi az IPO?

Az angol initial public offering rövidítése, elsődleges tőzsdei kibocsátást jelent. Az IPO az az eljárás, aminek keretében egy zárkörű részvénytársaság részvényei széles körben elérhetővé válnak a tőzsdén keresztül. Általában jegyzési szakasszal kezdődik a folyamat, ahol a kibocsátást szervező befektetési bankok összegyűjtik és összesítik a részvényből vásárolni kívánó befektetők igényeit. A felkínált mennyiség és az ajánlatok alapján kialakuló egyensúlyi ár lesz a jegyzési ár, az IPO-ban résztvevő befektetők ezen az áron kapják meg a részvényeket. A jegyzés lezárultát követően kezdődik meg a tőzsdei kereskedés a részvényekkel, ugyanúgy, mint bármely más, tőzsdére már bevezetett részvénnyel.