Zöldenergiából csinál egyre több pénzt az Alteo

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Árbevétel és EBITDA szempontjából is dinamikus növekedést produkált az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. 2013. első kilenc hónapjában. A megújuló alapú villamosenergia-termelésre és áramértékesítésre fókuszáló, tőzsdén jegyzett társaság konszolidált szinten 4,5 milliárd forintos árbevételt ért el az idei év első három negyedévében, EBITDA-szintű eredménye pedig 524 millió forintra rúgott. Előbbi több mint 15, utóbbi pedig közel 71 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest.

„A siker záloga az a stabil jövedelemtermelő képességgel rendelkező, hatékonyan üzemeltetett energetikai portfólió, amely elsősorban a megújuló energiaforrások kiaknázására épül" mondta a kedvező adatokkal kapcsolatban if. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója. Az energiatermelésen túl a villamosenergia-értékesítő üzletág is növekedett: a szerződésállományuk több mint 25 százalékot.

A cégcsoport kereskedelmi tevékenységének fókuszában továbbra is a kkv-szektor áll.

„A társaság eddig is jelentős mértékben, de körültekintően bővítette megújuló alapú portfólióját. Ezt a növekedést kívánjuk továbbvinni a jövőben is, ehhez keressük a jó megtérülést biztosító, stabil projekteket," mondja Chikán Attila. Ennek részeként vették meg a törökszentmiklósi szélerőművet illetve a kecskeméti napelemes fejlesztést is ennek a stratégiának a keretein belül indították el.