Újabb két pénztárgép kapott engedélyt

Vágólapra másolva!
Eddig 24 pénztárgép forgalmazható.
Vágólapra másolva!

Megkezdhető az Alt Cash Kft. és a Japán Cash Company Kft. egy-egy pénztárgépének forgalomba hozatala, a gépek megfelelnek az előírt követelményeknek – közölte a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH). Az Alt Cash A017 számon engedélyezett SAM4S NR-300 ONLINE típusú pénztárgépét, valamint a Japán Cash Company A018 számon engedélyezett S&E NR-300 ONLINE típusú pénztárgépét lehet forgalomba helyezni.

Az MKEH október 28-án vonta vissza az Alt Cash Kft. egy másik (270-es) pénztárgépének az engedélyét, mert a gép nem felelt meg az NGM által támasztott műszaki és informatikai követelményeknek. Az MKEH honlapján található jegyzék szerint jelenleg 13 forgalmazó összesen 24 pénztárgépének van jogerős forgalmazási engedélye.

A Japan Cash és az Alt Cash Samsungjai korábban nem tetszettek az MKEH-nek, a több hónapos huzavona miatt az eredetileg legtöbb leadott megrendeléssel rendelkező Alt Cash Kft. valószínűleg több vevőt elveszített. Az utóbbi napokban több forgalmazó kínálta gépeit kifejezetten az Alt Cash hoppon maradt megrendelőinek. Az ügyről korábban írt összeállításunkat itt olvashatja.

Az Alt Cash szolgáltatója a Magyar Telekom, amely az Origót kiadó Origo Zrt. kizárólagos tulajdonosa.