Kikerül az elitklubból a JC Penney

Vágólapra másolva!
Kikerülnek az S&P 500 indexből a bajban lévő kiskereskedő, a JC Penney részvényei, melyek helyét az Allegion fogja átvenni - írja a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

Az S&P erről pénteken tájékoztatta az érintetteket, és döntéséről az alábbiakat tette közzé:

  • A korábban szebb napokat is látott JC Penney piaci értéke 37 százalékkal zuhant ebben az évben, és már csak 2,7 milliárd dollárt tesz ki. Emiatt már csak közepes kapitalizációjú cégnek felel meg, és nem szerepelhet a nagy kapitalizációjú cégeket tartalmazó indexben.
  • Ezzel szemben az Allegion piaci kapitalizációja 4,2 milliárd dollárt tesz ki. A különböző ajtózárakat készítő vállalat részvényeivel november 18-án kezdődött meg a kereskedés a New-York-i tőzsdén, miután a vállalat különvált az Ingersoll-Rand társaságtól.
  • A JC Penney részvényei a pénteki piaczárás után fognak kikerülni az S&P 500 indexből. A papírok az S&P MidCap 400 indexbe fognak bekerülni.
  • Ez egy nagyobb eladói hullámot is elindíthat a JC Penney piacán, mivel az indexkövető alapok módosítani kényszerülnek majd portfólióik összetételén, így nagy tételben adhatják majd el a JC Penney részvényeiket.
  • A JC Penney 3,3 százalékot zuhant pénteken, amit piaczárás után további 1,4 százalékos mínusszal fejelt meg.
A JC Penney árfolyama (NYSE) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Korábbi cikkeink: