Vágólapra másolva!
Európai társaival ellentétben pénteki záróértéke körül mozog a BUX, miután a főbb papírok vegyesen nyitottak. Európában kisebb pluszok láthatóak, nagy részben az Iránnal kötött megállapodásnak köszönhetően. Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Robog a japán tőzsde
Vágólapra másolva!

Pénteki záróértéke közelében nyitott a BUX, amivel régiós társaihoz képest lemaradónak számít. A hazai főbb papírok közül az OTP és a Richter stagnál, a Mol 0,3 százalékkal, a Magyar Telekom pedig 0,7 százalékkal emelkedik.

A forint nagy gyengülésnek indult, és a 299-es szint közelébe szaladt fel az euróval szembeni jegyzése. A dollár/forint árfolyama 220,8-nál, a svájci franké 243-nál található.

Európában az Iránnal kötött megállapodásnak örülhetnek a befektetők, így a részvényindexek is kisebb emelkedésre képesek. Ma nem várható fontos makroadat az eurózónából, így leginkább a vállalati hírek fókuszálhatnak a piaci szereplők.

Az Orange 0,8 százalékot drágult, mivel a francia telekomcég tárgyalásokat folytat a dominikai köztársaságbeli egységének eladásáról az Altice vállalattal, melyért 1 milliárd euórt is kaphat.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

EURHUF árfolyama Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]