Ingyenesen felhasználható okostelefonokra és táblagépekre alkalmazható vészhelyzeti tájékoztató rendszert alakított ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az okostelefonokra fejlesztett alkalmazást az indokolja, hogy katasztrófa- illetve vészhelyzetekben az információáramlás az egyik kulcsfontosságú megoldandó feladat, az app segítségével pedig könnyen lehet percről-percre aktuális információt eljuttatni a közönséghez.

Bakondi György, a katasztrófavédelem főigazgatója elmondta, az OKF honlapjáról letölthető alkalmazás segítségével, az állampolgárok közvetlen tájékozódhatnak az általuk megjelölt területen bekövetkezett veszélyhelyzetekről, legyen az baleset, árvíz, vagy akár földrengés.

A katasztrófavédelem arra számít, hogy az alkalmazás népszerű lesz, egyben hozzájárul a hatékony katasztrófavédelmi munkához és az állampolgárok biztonságérzetének erősödéséhez - tette hozzá.

Az app Android, az iOS és a Windows Phone operációs rendszerekre egyaránt elérhető lesz - az alkalmazás belső tesztelése folyik, a nyilvánosságra hozatal pedig egy egyhónapos nyivános teszt kezdetét jelzi.

Az OKF honlapján kívül az app letölthető lesz az AppStoreból, a Google Play-ről illetve a Windows Store-ból (cikkünk írásakor a három link közül csak az az egy volt élő, ami nálunk is az).