Pályázhatnak a kkv-k

Vágólapra másolva!
Téged is érinthet az Új Széchenyi Terv keretében kiírt komplex fejlesztési pályázat, ha kkv-d van, ha Pest megyében vagy Budapesten működsz, ha ingatlanfejlesztésre vagy eszközbeszerzésre igényelnél támogatást.
Vágólapra másolva!

Erről az Accessio Menedzsment üzleti és pályázati tanácsadó cég tájékoztatta az MTI-t. A pályázatokat november 25-től forráskimerülésig, de legkésőbb 2013. december 9-ig lehet benyújtani. A kiírásra legalább két lezárt üzleti évvel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek és egyéni vállalkozók pályázhatnak, amelyek létszáma az utolsó lezárt üzleti évben legalább 1 fő volt. Háromféle támogatást kínál a pályázat. Maximum az összes elszámolható költség 50 százalékáig igényelhető támogatás eszközbeszerzésre, IT-fejlesztésre, infrastrukturális és ingatlan-beruházásra, 10 százalékig gyártási licenc vagy know-how beszerzésére, illetve külön-külön maximum 5 százalékig piacra jutásra, vállalati HR-fejlesztésre, tanácsadás igénybevételére, minőség- és környezetirányítási rendszerek beszerzésére.

A támogatás vissza nem térítendő, minimum 15 millió, maximum 200 millió forint összegben pályázható. Ennek mértéke Pest megyében az összes elszámolható költség 30-50 százaléka, Budapesten az összes elszámolható költség 10-30 százaléka. A projekt befejezési évét közvetlenül követő két üzleti évben a pályázónak létszámtartást kell vállalnia, valamint személyi jellegű ráfordításainak növelését, emellett egy-egy esélyegyenlőségi és környezeti fenntarthatósági intézkedést.