Vágólapra másolva!
Kissé lagymatag kereskedés zajlott ma az ázsiai tőzsdéken, miután Amerikában sem voltak tegnap nagy mozgások a piacokon. Az ázsiai és amerikai indexek legtöbbje inkább csak stagnált, ám a Dow Jones-nak ez is elég volt, hogy új történelmi csúcson zárjon. Európában is hasonló kereskedés kezdődhet, a határidős index alapján a tegnapi záróértékek közelében indulhat a nap.
Vágólapra másolva!

Az átlagosnál alacsonyabb az aktivitás az ázsiai tőzsdéken, melyeken vegyes mozgásokat lehet látni. A legtöbb részvényindex tegnapi záróértéke körül mozog, a japán Nikkei viszont korrigálni kezdte az elmúlt napok raliját, és 0,7 százalékot esett. Ezzel kissé eltávolodott féléves csúcsától is.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A Bank of Japan legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyvéből kiderült, hogy egyes jegybankárok továbbra is lefelé mutató kockázatokat látnak a gazdaságban, és néhányan pesszimisták, hogy a jegybank két éven belül el tudja-e érni a 2 százalékos inflációs célt.

Az amerikai piacokon sem voltak tegnap nagyobb mozgások, és a részvényindexek végig szűk sávban mozogtak. A befektetők jó hangulatát az Irán és a Hatok között hétvégén létrejött megállapodás segíthetett megalapozni, amit aztán ronthatott a vártnál jóval gyengébb lakáspiaci adat. Eszerint a függőben lévő lakásértékesítések 0,6 százalékkal estek vissza októberben szeptemberhez képest (várt: 1%), míg éves alapon 2,2 százalékos volt a csökkenés (várt:-1%).

Ezek következtében végül a Dow Jones ismét történelmi csúcson fejezte be a kereskedést, miután 0,05 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 2000 óta nem látott szinten zárt. Az S&P 500 viszont 0,2 százalékot gyengült, de még így is az 1800 pontos szint fölött található.

Nem volt jó napja a Boeingnek, mivel a gépgyártó figyelmeztetett, hogy az új 747-8 és 787 Dreamliner gépeinek hajtóművein jegesedési problémák léphetnek fel bizonyos körülmények között. A hírre 2,2 százalékot zuhant a részvény.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]