Vágólapra másolva!
A tegnapi nagy zuhanását kezdte korrigálni a Mol az OTP-vel együtt, melynek köszönhetően a BUX is emelkedni tud. Európában kisebb pluszok láthatóak, elsősorban a német koalíciós megállapodásnak köszönhetően. Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Kínában az erő
Vágólapra másolva!

A tegnapi zuhanását kezdte korrigálni a BUX, mely 1 százalékos pluszt szedett össze nyitás után. A magyar részvényindex ezzel régiós társaihoz képest kiemelkedően teljesít. Az osztrák ATX-et a Raiffeisen 0,7 százalékos emelkedése segíti, miután a bank a vártnál kedvezőbb gyorsjelentést tett közzé.

A hazai főbb papírok erősödni kezdtek, amivel az OTP és a Mol ledolgozza a tegnapi MSCI átsúlyozás után összeszedett nagy mélyrepülését. A Mol már 1,9 százalékot menetelt, míg az OTP 0,8 százalékot drágult. A Magyar Telekom tovább távolodik történelmi mélypontjától, és 1,4 százalékot erősödött. A Richter viszont nem tud csatlakozni társaihoz, és 0,9 százalékot esett.

A forint nem mutat jelentős elmozdulást, és 298,6 körül mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 220 körül, a svájci franké 242,5-nél található.

Európában minimális pluszok láthatóak, mivel a hírek szerint megszületett a német kormánykoalíció. Az a hír egyelőre nem okozott nagy felfordulást, hogy az EKB újra mérlegeli a korábban már használt LTRO-program bevezetését.

A német DAX így újra történelmi mélypontja közelében mozog.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]