Vágólapra másolva!
Folytatja emelkedését a hazai részvényindex, melyet elsősorban az OTP megugrása segít. A többi hazai főbb részvény szintén emelkedni tud, bár jóval kisebb mértékben, mint a bankpapír. Európában viszont vegyes a kép, a részvényindexek tegnapi záróértékük közelében mocorognak. Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Remekelt a japán piac
Vágólapra másolva!

Folytatja tegnap megkezdett emelkedését a BUX, mely nyitás után 0,6 százalékos pluszt szedett össze. A magyar részvényindex ezzel messze felülteljesíti régiós társait.

A hazai főbb papírokközül a Mol tovább emelkedik, és 0,3 százalékot drágult, míg az OTP 1,2 százalékot erősödött, amivel a legjobban teljesítő blue-chipnek számít. A Magyar Telekomot nem hátráltatja, hogy jelentős célárcsökkenés érkezett a részvényekre. A telekomcég papírjai 0,4 százalékos pluszt szedtek össze. A Richter egyelőre 0,1 százalékos pluszt mutat.

A forint korrigálni kezdte tegnapi gyengülését, és 299,2-ig erősödött az euróval szemben. A dollár/forint árfolyama változatlanul 220-nál, a svájci franké 242,8-nál található.

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES

Az amerikai és ázsiai tőzsdék csúcsdöntése ellenére vegyesen, a tegnapi záróértékeik körül nyitottak az európai részvényindexek, melyek kisebb pihenőt tarthatnak az elmúlt napok ralija után. Az amerikai piacok ma nem fognak kinyitni, így vélhetően alacsonyabb aktivitás fogja jellemezni a kereskedést, ami szintén szerepet játszik abban, hogy nem mozdultak el jelentősen a tőzsdemutatók.

Az olasz részvények kissé megtorpantak a tegnapi menetelés után, és a FTSE/MIB is csak stagnálásra képes. Az olasz parlamentben tegnap megszavazták Silvio Berlsuconi szenátusi mandátumának megvonását, a volt miniszterelnök így hat évig nem jelöltetheti magát választásokon, bár jelezte, hogy nem kíván visszavonulni.

A német DAX-ot nem segítheti, hogy Németországban az importárak a vártnál jobban, 3 százalékkal estek vissza októberben éves alapon. Ez pedig újra felerősítette a defláció felé haladással kapcsolatos félelmeket.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]