Itt az újabb kiváló lehetőség a Carrefourban

Vágólapra másolva!
Mi sem mutathatja jobban a Carrefour kirobbanó formáját, hogy a kiskereskedelmi áruházlánc részvénye óriási növekedésen ment keresztül augusztusi elemzésünk óta. Árfolyama azóta több mint 20 százalékkal került feljebb, ráadásul, ha a chartra pillantunk, akkor újabb kedvező beszállási lehetőséget is találhatunk.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a sikersztori

Továbbra is sikertörténetként könyvelhető el a francia Carrefour megújulása. A legfrissebb értékesítési adatok szerint október is jól sikerült a világ második legnagyobb élelmiszer kiskereskedelmi cége számára. Már a második egymást követő hónapban tudta növelni piaci részesedését hazai piacán, Franciaországban.

Ennek köszönhetően megerősítette, hogy hosszú idő után képes tartósan is növekedni, miközben a versenytársak sora már nem megy ilyen jól. A Casino (-0,4%p) és a DIA (-0,2%p) esetében is folytatódott a zsugorodás.

Forrás: Kantarworldpanel, Investor.hu

Az értékeltséget tekintve fair árazáson forog a Carrefour részvénye az európai versenytársakhoz képest, azaz az elemzők által jelenleg várt növekedési kilátásaihoz képest nem számít olcsó papírnak a részvény.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Óriási rohamon van túl a Carrefour

Augusztusi mélyebb Carrefour elemzésünk óta már több mint 22 százalékot emelkedett a kiskereskedelmi cég árfolyama, ráadásul a technikai kép azóta sem romlott el. További bő kétszámjegyű növekedés előtt állhat a Carrefour részvénye, ha a charton az elmúlt években kirajzolódott fülescsészéből indulunk ki. Ezek alapján akár a 36 eurós szintet is megcélozhatja az árfolyam, ami többek között a 2010-es lokális csúccsal is egybeesik.

Sőt, ezt a forgatókönyvet erősítik a Fibonacci-szinteket is, melyeket a korábbi célár meghatározásakor hívtunk segítségül. A Fibók alapján szintén elérhetőnek tűnnek a 36 euró közeli szintek, melyet a 200 százalékos vonal jelölt ki.

Ehhez azonban első körben tartósan a korábbi célár felett kellene ragadnia az árfolyamnak. A soron következő akadály pedig szintén nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen 31,6 eurónál szintén egy dupla ellenállás húzódik, amivel mindenképpen érdemes számolni.

A Carrefour heti grafikonja (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hogy ha esetleg kedvet kaptál a Carrefourba való kereskedéshez, akkor az Investor Traderen keresztül könnyedén megvásárolhatod a részvényt. Mi egyébként az alábbi stratégia szerint gondolkodnánk.

  • Aki lemaradt volna a Carrefour korábbi emelkedéséről, annak most újra lehetősége nyílik beszállni kedvező hozam/kockázat mellett.
  • Ehhez beszállónkat a 28,5-28-9 eurós szintekre célszerű igazítani, ugyanis ekkor az alábbiakban feltüntetett célár és stop-loss mellett 2-2,3-szoros hozam/kockázat arány érhető el.
  • Technikai alapon meghatározott célárunkat a korábban vázoltak alapján 36 euróra tesszük, míg a veszteségvágó szintet 25,3 eurónál jelöljük ki. Utóbbi éppen egy korábbi ellenállás alatt húzódik.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Carrefourról korábban már többször is értekeztünk:

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES