A 300-at nyaldossa a forint

Vágólapra másolva!
Nagyon közel került a euró/forint árfolyam a 300-as szinthez csütörtökön. A magyar tőzsdén kitett magáért az OTP, és segítségével a BUX is elkerülte a mínuszos zárást. A bankpapír végül közel két százalékkal drágult, miközben rajta kívül a többi blue-chip gyengén szerepelt.
Vágólapra másolva!

A forint nagyobb kilengések után késő délután a 299,8-as szint körül ingadozik az euróval szemben. Matolcsy György szavaira nagyobb gyengülés bontakozott ki kettő óra környékétől

Az OTP végül 4454 forinton fejezte be a kereskedést, és két százalékos pluszával szépen pattant meg 50 napos mozgóátlagáról. Ellenben a Mol egy, a Richter fél százalékkal gyengült csütörtökön. Míg a Magyar Telekom végül tegnapi záróárán tért nyugovóra.

Nyugat-Európában szép kis Mikulás-rali hangulat volt ma is a tőzsdéken, a német DAX index sokadjára készül újabb csúcsdöntésre. De a többi vezető index is kimondottan jól áll.

Az Egyesült Államokban csak Hálaadás van, kereskedés nincs a tőzsdéken, ellenben holnap már kinyitnak a piacok, habár csak rövidített program lesz, ugyanis délután egykor már zárnak is. (Magyar idő szerint este hét.)

Az OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EUR/HUF árfolyam Forrás:Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu