Az év bankja Magyarországon

Vágólapra másolva!
A K&H Bank kapta idén az Év bankja Magyarországon címet, a The Banker című nemzetközi pénzügyi szaklap harmadik alkalommal ítélte a pénzintézetnek ezt az elismerést, közölte a pénzintézet az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A K&H Bank joggal lehet rendkívül büszke az éves teljesítményére: egyrészt már 2008-ban és 2011-ben is megkapta ugyanezt a díjat, másrészt nem ez az első rangos elismerése 2013-ban: júliusban elnyerte a Magyarország legjobb bankja díjat az Euromoney Kiválósági Díj versenyén. Az idén 14. alkalommal megtartott díjátadón Londonban Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója vette át az elismerést.

A nemzetközi Év bankja díjat világszerte minden évben közel 150 kiválasztott pénzügyi intézménynek ítélik oda. Egy részletes kérdőív alapján a The Banker szakértői értékelik a pénzügyi eredményeket, a növekedési arányokat és a teljesítmény-mutatókat. Az adatok mellett azt is vizsgálják, hogy a bankok a helyi gazdasági szektorokban állítanak-e fel új sztenderdeket innovatív, költséghatékony, vagy új technológiák bevezetésével.