Forint: irány a 307?

Vágólapra másolva!
Meghatározó technikai alakzatból tört ki a forint árfolyama az euróval szemben, ami alapján további gyengülés jöhet a forint piacán. A grafikon szerint nem zárhatjuk ki a 307-es EURHUF szint elérését sem.
Vágólapra másolva!

November utolsó kereskedési napján lendületesen gyengülni kezdett a forint az euróval szemben, és péntek délelőtt át is lépett a 300-as szinten az euró-forint árfolyama.

A megindulás lendületesnek tűnik, amivel a forint a 11 hetes mélypontra esett az euró ellenében. További rossz hír lehet azok számára, akiknek az erős forint a jó, hogy a grafikon szerint még van tere a gyengülésnek.

A charton egy füles csésze technikai formációt lehet felfedezni, amiből ma kilépett a forint. Ezen alakzat alapján első körben 304 forintig is gyengülhet a forint, amelyet a 161,8 százalékos Fibonacci vonal jelöl ki. De nem zárhatjuk ki, hogy a 307-es szintet is elérje, ami az optimista célár lehet egy ilyen alakzat esetén.

EURHUF napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Érdemes egy picit távolabbról is megnézni az euró-forint grafikonját. Ebben az esetben jól látható, hogy a 302-es szinten van egy ellenállás, ahonnan szeptemberben is és áprilisban is lefordult már az árfolyam. Ezen magasságban már a forintvevők is agresszívabbak lettek.

Azonban, ha a 302-es szinten túllép a forint, akkor jöhetnek az előbb említett szintek, a 304 és a 307. Utóbbi egyébként egybevág a márciusi csúccsal.

EURHUF napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES