400 Millióval beljebb vannak a Pápai Hús kifizetetlen beszállítói

2013.12.02. 08:36

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) de minimis kereten felüli tartozások rendezésére 400 millió forint kifizetéséről ír alá szerződéseket a Pápai Hús károsult élőállat-beszállítóival.

A kiegészítő juttatás igénybevételére az jogosult, aki a Pápai Hús 1913. Kft. élőállat-beszállítói által igénybe vehető de minimis támogatásban részesült, de ez nem fedezi a fizetésképtelenné vált húsipari céggel szemben fennálló követeléseit.

A kiegészítő juttatás mértéke a visszaigazolt követelés de minimis támogatással csökkentett összege, a felmérések szerint a mostani juttatásban 28 beszállító részesülhet.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a szerződésben megjelölt összegeket december végéig fizeti ki.

Uszoky András, a csődeljárás alatt álló Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatója az MTI kérdésére azt mondta: január 31-ig van határidő arra, hogy a csődegyeztetési eljárásban új, "mindenki számára megfelelő megtérülési szintet" biztosító ajánlatot dolgozzon ki. A cég még decemberben szeretne csődegyezségi tárgyalást tartani. Ha sikerül megegyezni a beszállítókkal, az igazgató szerint a cég elkerülheti a csődöt, s normális üzemmódban visszatérhet a piacra.