Felperzselte Amerikát a Futótűz

Vágólapra másolva!
Nem lehet megállítani Az éhezők viadalának második részét, ugyanis a Futótűz az amerikai ünnepi hétvégén rekordot állított fel, 110 millió dollárt söpörve be az észak-amerikai mozikból. A csúcsdöntés a filmet gyártó Lionsgate részvényárfolyamát is hegymenetbe állította, a hétfői kereskedésben közel öt százalékos pluszban is járt.
Vágólapra másolva!

Újabb rekord a Futótűztől

110 millió dollárt hozott a szerdától vasárnapig tartó ünnepi hétvégén Amerikában Az éhezők viadala: Futótűz, amivel minden idők legerősebb hálaadási hétvégéjét produkálta. A korábbi csúcstartó még a 2001-es Harry Potter volt 82 millióval.

Csak csütörtökön 15 millió dollárt termelt a Futótűz, míg a péntek-vasárnapi szakaszban 74,5 millió dollárt. A BoxOffice.com elemzője "csak" 60 millió dollárt jósolt. Így a Lionsgate filmstúdió részvényesei mégiscsak örülhetnek, azok után, hogy pontosan egy hete a vártnál kicsivel gyengébb nyitó hétvége miatt tíz százalékos mínuszba taszították a papírt.

A Jennifer Lawrence főszereplésével készült film, így az észak-amerikai piacon már közel 297 millió dollárt söpört be, míg világszerte impozáns, 573 millió dollárnál tart. Ha kitart a lendület akár több pénzt is összegyűjthet a film, mint azt korábban várták. A Seeking Alpha 370-395 millió dolláros bevételt prognosztizált a hazai piacról, míg a Mogil szakértője Amerikán kívülről 450 milliós bevételt.

Forrás: The Hunger Games Explorer

A New Yorki tőzsdén pedig tovább is folytatódik a nagy zuhanás utáni felkapaszkodás, első körben az 50 napos mozgóátlag lehet a cél. A hétfői közel öt százalékos emelkedéssel már elég közel is került hozzá a papír. Az MACD gyakorlatilag vételi jelzést adott, ami szintén szerepet játszhat a megpattanásban. Ha mégsem folytatódna a felfelé menetel, akkor újra a 200 napos mozgóátlag foghatja meg a papírt.

A Lionsgate árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Disney sem panaszkodhat

Nem csak a Futótűz, hanem a Disney Jégvarázs című animációs filmje is kitett magáért, 93 millió dollárt gyűjtve össze a hosszú hétvégén. Ha nincs Az éhezők viadala, ez is rekord lett volna. Ráadásul jó visszhangokat kapott az Andersen mesén alapuló film, így a karácsony közeledtével még szép időszak várhat rá. Egyébként a Jégvarázs is bőven túlszárnyalta a BoxOffice.com péntek-vasárnapi 47 millió dolláros becslését, 66,7 milliót gyűjtve össze.

Összességében pedig a hálaadási hétvége nagyjából 294 millió dollárt hozott, amivel sikerült felülmúlni a tavalyi 291 milliós mindenkori csúcsot.

A Disney részvényeit is segítheti a jó hétvégi eredmény, bár meg kell jegyezni, hogy a cégnél a filmstúdió csak kisebb résszel járul hozzá az eredményességhez. Mindenesetre a Disney grafikonja nem néz ki rosszul, mindenkori csúcsokat döntöget a papír, ráadásul a 67,5 dollár környékén lévő idén többször ellenállásnak bizonyuló szintről is sikerült megpattannia. Sőt már a 70 dolláros szinten is átjutott.

A Disney árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES