Ma is folytatják szenvedésüket a piacok

Vágólapra másolva!
Továbbra sem szűnik az eladói nyomás a globális részvénypiacokon, a tegnapi mínuszos amerikai nap után ma a japán Nikkei már 2 százalékot veszített értékéből, de a többi ázsiai piacon sem sokkal jobb a hangulat. Az európai piacokon szintán nem várhatóak pluszok nyitáskor.
Vágólapra másolva!

Az amerikai piacokon tegnap sem volt túl fényes a hangulat, a főbb indexek 0,3-0,6 százalékot veszítettek értékükből, amit elsősorban az európai piacokon látott profit realizálással magyarázható.

Ugyanakkor a befektetők vélhetően kivárnak a héten érkező fontos makroadatok miatt is, ma többek között jön az ADP foglalkoztatottsági adat, de este a Fed Bézs könyvét is közzéteszik majd, ami fontos információkat hordozhat a részvénypiacok szempontjából meghatározó QE3 program sorsáról is.

Vállalati oldalról remek napot zárt tegnap az Apple, valamint a Tesla Motors is, utóbbi közel 16,5 százalékot emelkedett.

Eközben az ázsiai piacokon szintén gyenge a hangulat, a Nikkei már 2 százalék feletti esésben jár, miközben a kínai indexeket leszámítva valamennyi fontosabb tőzsdén visszaesés látható. Az elmúlt hetek jó szériája után tehát látszólag korrigálnak a piacok.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu