A régió legjelentősebb kortárs képzőművészeti vására lett az Art Market

Vágólapra másolva!
Több mint 21 ezer látogatót vonzott november 28. és december 1. között az Art Market Budapest 2013, a rendezvény ezzel a régió legjelentősebb kortárs képzőművészeti vására lett.
Vágólapra másolva!

A vásár minden korábbit felülmúló érdeklődés mellett zajlott: a tavalyi 16 ezres látogatószám jelentős mértékben nőtt, az idei látogatottság nemzetközi összehasonlításban is jelentős - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A harmadik alkalommal a Millenárison megrendezett Art Marketre 18 országból csaknem 100 kiállító - galériák, művészeti projektek, intézmények, alkotócsoportok - hozták el több mint 500 művész munkáit.

A rendezvényre számos nemzetközi szakember, gyűjtő és műkedvelő között látogatott el, mások mellett Adrian Brody Oscar-díjas filmszínész, Véronique Wiesinger, a Giacometti Alapítvány igazgatója, valamint olyan világhírű alkotók, mint Antonio Muntadas média- és Sylvia Plachy fotóművész.

Tájékoztatásuk szerint a vásárt néhány új bemutatkozó kivételével valamennyi kiállító eladással zárta. A hazai és külföldi magángyűjtők vásárlásai mellett akadt olyan stand is, amelynek teljes anyaga egy pénzintézet gyűjteményébe került.

A legértékesebb bemutatott műtárgy Ahmet Günestekin mintegy kétmillió euro értékű, másfél tonnás fainstallációja volt; a művészt és alkotását az ankarai Güler Sanat galéria hozta el Budapestre.