Vágólapra másolva!
Ázsiában a tegnapi gyengélkedés után ma is inkább az eladók dominálnak, főleg a japán tőzsde viseli meg az elmúlt napok valamelyest pesszimistább hangulatú kereskedését. Az USA piacain tegnap valamelyest stagnálás mutatkozott, ugyanakkor a határidős indexek szerint Európában folytatódhatnak a mínuszok, ami nem sok jót vetít előre a tengerentúlra sem.
Vágólapra másolva!

Változatlanul gyenge teljesítmény nyújtanak az ázsiai piacok, a fontosabb indexek 0,1-1,5 százalékos mínuszban állnak. Leggyengébben a japán Nikkei szerepel, míg a kínai tőzsdék a gazdasági reformokkal kapcsolatos optimizmus miatt felülteljesítőnek számítanak.

Felemás teljesítményt nyújtottak tegnap az amerikai részvényindexek, mínusz 0,2 és plusz 0,2 százalék között szóródtak. Továbbra is a QE3 programmal kapcsolatos kérdések mozgatják a piacokat, így fontos esemény volt a Fed tegnap kiadott Bézs könyve is.

Ebben a Fed szerint szerény és közepes növekedés látható jelenleg a gazdaságban, ám összességében egyre jobban alakulnak a gazdasági kilátások, ami határozottan a QE program mérséklése mellett szóló érv.

Fontos makroadatként jön ma amerikából a harmadik negyedéves GDP-adat, valamint a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma, illetve az októberi gyáripari megrendelési adat is napvilágot lát.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Nikkei értéke Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu