Észak-Magyarországon mindjárt kopogtat a NAV

Bájosra sikerült dumaszínházas poén. A NAV bejelentése ettől függetlenül teljesen komoly
Vágólapra másolva!
A karácsonyi ünnephez kapcsolódóan decemberben komplex ellenőrzésekre számíthatnak a kereskedők és a vendéglátósok az észak-magyarországi régió megyéiben.
Vágólapra másolva!
Bájosra sikerült dumaszínházas poén Lady Gaga Facebook oldalán. A NAV bejelentése ettől függetlenül teljesen komoly

Az adóellenőrök mellett pénzügyőrök és más hatóságok munkatársai is razziázhatnak. Minderről a Nemzeti és Adó és Vámhivatal (NAV) regionális adó főigazgatósága tájékoztatta az MTI-t.

A közlemény szerint intenzív hatósági jelenlét várható Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében a piacokon, karácsonyi vásárokban és a fenyőfaárusoknál, általában a kereskedelmi és a vendéglátóipari egységekben, valamint a téli üdülőhelyeken és sípályák környékén. A taxisok, a fodrászatok és a szépségszalonok szintén revizor-látogatásokra számíthatnak. A főbb vizsgálati területek: adnak-e a vállalkozások számlát, nyugtát, honnan erednek az áruk, mennyire szabályszerű a foglalkoztatás.

A tájékoztatás szerint az összehangolt ellenőrzések elsődleges célja az, hogy az ünnepek előtti kiemelt forgalmú időszakban kiszűrjék a bejelentés nélkül foglalkoztatókat, emellett cél még az adóelkerülésből adódó jogosulatlan piaci előnyök megszüntetése, a jogkövető, tisztességes gazdálkodók védelme, valamint az egészséges piaci verseny biztosítása.