Vágólapra másolva!
Az, hogy a társaság milyen gyakorisággal szerepel a híradásokban (sokszor egymásnak ellentmondó információkkal) aligha jó jel. A káoszban egyvalami biztosnak tűnik: a cég a túlélésért küzd.
Vágólapra másolva!

A furcsa kavarodást okozó híresztelések után, amik arról szóltak, hogy a Zsolnay a Pécsi Iparkamara közreműködésével tömörítene céhbe néhány kézműipari vállalkozást a hatékonyabb működés és értékesítés érdekében (amelyet a Zsolnay család ingerült sajtóközleménye követett, azt állítva, hogy visszaélnek a Zsolnay névvel) következett az a bejelentés, hogy a cégnél minden rendben, az export volumenét megduplázták és az orosz piacot céloznák meg a közeljövőben.

Erre válaszként jelentek meg azok a számítások, amik szerint az export kétszeresére növelése az alacsony bázis miatt aligha jelenthet megoldást a cég pénzügyi nehézségeire, most pedig újabb hírek röppentek fel, amelyek arról szólnak, hogy a Zsolnay masszív leépítésbe kezd.

Ez utóbbi füles a Bama.hu-ról származik - a helyi hírportál saját információkra hivatkozva írja, hogy szerdán leépítések kezdődtek a Zsolnay-gyárban, emellett az igazgatóság felfüggesztette Vajda László cégvezetőt. A lap tudomása szerint hét-nyolc emberrel íratták alá eddig a munkaszerződés közös megegyezéssel való felmondását, s csütörtökön mintegy harminc ember kapott 24 órás gondolkodási időt arra, elfogadja-e a felkínált négyórás foglalkoztatást.

Úgy tudni, hogy a cég valamikor a jövő héten ad ki hivatalos tájékoztatást a megjelent sajtóhírekkel kapcsolatban.