Építőanyag-adománybankot hoz létre a Habitat for Humanity

Vágólapra másolva!
Megmaradt vagy bontott építőanyagokat juttatna el mélyszegénységben élő családoknak a Habitat for Humanity Magyarország, hogy azok felújíthassák lakóhelyüket.
Vágólapra másolva!

Az első magyar Építőanyag Adománybank (Habitat Pont) létrehozását, egyben a humanitárius szervezet hőszigetelési programjának folytatását a Saint-Gobain építőanyag-gyártó vállalatcsoport alapítványa, a Saint-Gobain Initiative Foundation támogatja 24 millió forinttal, az erről szóló együttműködési megállapodást a két szervezet vezetője kedden írta alá - közölte a Habitat for Humanity Magyarország az MTI-vel.

A lakhatási szegénységgel foglalkozó szervezet elsőként a Pest megyei Bagon mélyszegénységben élő családoknak juttat építőanyagot. A családok szerszámokat kölcsönözhetnek és szaktanácsot is kapnak, hogy házaikat saját kezűleg szakszerűen felújíthassák.

A Habitat Pont a megmaradt vagy bontott építőanyagokat magán és vállalati adományozóktól, építőanyag-gyártóktól és forgalmazóktól gyűjti össze, majd közvetlenül a rászorulóknak juttatja el.