Boeingek kellenek az Air Canada-nak

Vágólapra másolva!
6,5 milliárd dollár értékben fog Boeing gépeket rendelni az Air Canada légitársaság a következő évtizedben. A kanadai cég 61 darab737-es MAX típusú gépet vásárol majd, de a megrendelést 109 darabra is kibővítheti.
Vágólapra másolva!
  • 61 darab keskeny törzsű új Boeing 737-es MAX gépet vásárol majd az Air Canada a következő évtizedben. Ez nagyjából 6,5 milliárd dolláros üzletnek felel meg. Ez jó hír a Boeingnek, ugyanis a légitársaság az elöregedett Airbusait és Embraer gépeit cseréli le az amerikai gyártó repülőire.
  • Az Air Canada megrendelését 109 gépre is kibővítheti majd. A cég egyébként 87 darab régebbi Airbusát és 45 darab brazil Embraer repülőit cseréli majd le.
  • A megerősített megrendelés a Boeing 737-es MAX típusára szól. De a 162-180 utas szállítására képes változatot helyettesítheti a cég a 126 ülést tartalmazó típusra is.
  • A szállítások 2017-től kezdődhetnek, és 2021-ig fejeződhetnek be.
  • Az Air Canada flottája ezzel „csak” 214 repülőre nőhet 2019 végéig a jelenlegi 192 darabról, mivel a megrendelések nagy része régi gépek lecserélésére vonatkozik.

A Boeing egészen elképesztő évet tudhat maga mögött, hiszen a társaság részvényei 75 százalékot emelkedtek idén, köszönhetően a sorozatos gépmegrendeléseknek. De még ez a teljesítmény is eltörpül az Air Canada mögött, ami csak augusztustól közel megnégyszerezte értékét.

A Boeing árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Az Air Canada árfolyama (Toronto) Forrás: Bloomberg, Investor.hu