Tizenkét pályázóval már szerződést bontott az NFÜ

2013.12.13. 09:06

Az NFÜ eddig tizenkét céget talált offshore-vadászat közben, amelyek nem felelnek meg az átláthatóság szabályainak. Mivel azonban ténylegesen egyik cég se kapott pénzt, ezért nem is vesznek vissza semmit. Összesen viszont 100 milliárd visszaszedését várja az NFÜ.

Százmilliárd forintnyi támogatást fizethetnek vissza a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek (NFÜ) azok a vállalkozások, amelyek nem mentek át az ügynökség átláthatósági szűrőjén - olvasható a pénteki Magyar Nemzetben.

A cikk szerint az ügynökség jelenleg 46 ezer pályázatot vizsgál, ez a munka tavasszal zárulhat. Eddig tizenkét támogatási szerződés felbontását kezdték meg, de mivel az érintettek még nem kapták meg a támogatást, így nem kell visszafizetniük semmit.

A lap Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkárára hivatkozva azt írta, az érintett pályázatoknál már kiderült, hogy a társaságok nem feleltek meg az átláthatóság szabályainak. Ahol már kifizették a pénzt, ott az összeget kamatostul kell átutalni az NFÜ számlájára.