Gigafelvásárlás jöhet az amerikai telekomszektorban

Vágólapra másolva!
Több mint 20 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot készül tenni a Sprint a Deutsche Telekom amerikai leányára a pletykák szerint - írja a Bloomberg.
Vágólapra másolva!
  • Felvásárlási ajánlatot tehet a Sprint telekomtársaság a rivális T-Mobile US (ami a Deutsche Telekom leánya) vállalatra - állítják ügyhöz közel álló források. Az ügylet a 20 milliárd dollárt is meghaladhatja, és az ajánlattal a következő év első felében állhat elő a Sprint.
  • A Sprint az Egyesült Államok harmadik legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója, és ha sikerül bekebelezni a Deutsche Telekom amerikai leányát, azzal csak három jelentősebb telekomcég maradna az USA-ban.
  • Az amerikai szabályozó hatóságok vélhetően nem néznék jó szemmel, hogy három szereplő kezébe kerülne a tengerentúli telekompiac legnagyobb hányada, így keresztbe tehetnek az ügyletnek.
  • 2011-ben az Amerikai Igazságügyi Minisztérium ls a Szövetségi Kommunikációs Hatóság erőteljesen ellenezte, hogy az AT&T 39 milliárd dollárért felvásárolja a T-Mobile-t, így az előbbi társaság kénytelen volt visszavonulót fújni és kútba ejteni az ügyletet.
  • A lehetséges felvásárlás hírére valósággal kilőtt a T-Mobile US árfolyama, mely 8,6 százalékot ralizott. A Sprint befektetői is jól fogadták a pletykákat, és 3,4 százalékos pluszba küldték a részvényeket.
T-Mobile US árfolyama (NYSE) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Sprint Corp. árfolyama (NYSE) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]