Itt a fordulat a Molnál?

Vágólapra másolva!
A Mol az elmúlt hónapok során nem számított túl jó befektetésnek, az árfolyam folyamatosan lejtőn volt és ért el egyre mélyebb lokális mélypontokat. Pénteken azonban az északi-tengeri akvizíció bejelentése után megemberelte magát a papír. A grafikon szerint lehet még kakaó a részvényben.
Vágólapra másolva!

Nem volt jó évük azoknak, akiknek Mol részvény volt a birtokukban, vagy arra spekuláltak az év során, hogy újra emelkedő pályára áll a papír. Most azonban tetszetősen kezd kinézni a Mol grafikonja.

A Mol árfolyama folyamatosan csökkenő trendben volt szeptember óta. A részvény próbálkozott már ugyan a trendtöréssel december elején is párszor, de a kereskedési napok végén mindig visszapüfölték a részvényt.

Pénteken azonban pozitív lökést adott a Molnak, hogy az Északi-tengeren akvizíciót jelentettek be.A befektetők jól reagáltak a hírekre, és az emelkedés révén a csökkenő trendvonal is megtört.

Emellett jól fest a grafikonon a mai, emelkedő gyertya, továbbá az MACD vételi jelzése valamint az RSI növekvő iránya.

Mol napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A mostani mozgábans ráadásul egy klasszikus trendfordító alakzatot is fel lehet fedezni: egy duplaalj rajzolódott ki, aminek a nyakvonalát töri át az árfolyam.

Ugyan azzal lehet vitatkozni, hogy megfelel-e minden előírásnak az alakzat, mindenesetre egy kis jó indulattal lehet duplaaljnak titulálni a mozgást.

Ebből a formációból pedig közel 15 000 forintig, a 200 százalékos Fibonacci szintig is eljuthat a Mol részvénye.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu