17 800 forintot is megérhet a Mol

Vágólapra másolva!
A Raiffeisen Bank legfrissebb elemzésében 17 800 forintra emelte a Mol részvényére számított célárfolyamát, megerősítve az eddigi vételi ajánlását.
Vágólapra másolva!

A Raiffeisen elemzője azok után döntött a célár emelése mellett, hogy múlt héten még 17 400 forintról, 16 800 forintra vágta vissza célárát. Ezzel azonban még mindig az optimista szakértők közé tartozott. Azóta a Mol bejelentett egy északi-tengeri felvásárlást, ami vélhetően kedvezően befolyásolta az elemző várakozásait.

Ráadásul ne feledjük, hogy a Raiffeisen mellett több pozitív hangvételű elemzői reakció is érkezett a Molra. A Deutsche Bank, az HSBC és a Dom Maklerski mBanku szakértője is közéjük tartozik.

Kedvező jel lehet az olajipari részvény számára, hogy a pozitív hangvételű elemzői kommentek mellett a társaság elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt is bevásárolt a papírból. A Mol-vezér 150 millió forintos vétele mellett pedig más bennfentesek is veszegették az olajpapírt. Egy szervezethez közel álló személy vétele pedig mindig jó hírként értékelhető, ami erősíti a bizalmat.

Ráadásul mi is felhívtuk a figyelmet a kedvező technikai képre, ami ma egy kicsit romlott, hiszen az árfolyam egyelőre nem tudja legyűrni az 50 napos mozgóátlagot.

A Mol árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu