Vágólapra másolva!
Egyre jobban festenek az amerikai elektronikai közműcégek grafikonjai, az Exelon a hónapok óta tartó negatív trendet törte át, míg a Northeast Utilities újult erővel törhet új csúcsokra.
Vágólapra másolva!

NORTHEAST UTILITIES (NYSE): Tartja a trendvonalat

Sikerrel tesztelte a közel 5 éve tartó emelkedő trendvonalat a Northeast Utilities árfolyama, miután a 2012-es lokális csúcsig ütötték le az árfolyamot a befektetők.

Az elmúlt években innen már többször is sikerrel tudott feltápászkodni a papír, akár a 123,6 százalékos Fibonacci szintig, a korábbi történelmi csúcsot jelentő 45,74 dollárig is eljuthat.

A Northeast Utilities heti grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A rövidebb távon emelkedő trend is sikeres támasz volt december elején, így még a mozgóátlagok letörése sem okozott nagy problémát.

Már az 50 napossal küld a részvény, a sikert pedig a lassan vételi jelzést adó MACD indikátor is segítheti. Már csak azért is, mert amikor a legutóbbi két alkalommal az MACD vételi jelzést adott és az emelkedő trendvonalról pattant az árfolyam, akkor nagy menetelés következett.

Rövidebb távon azonban a mozgóátlagok megakasztatják a menetelést, ha viszont nem, akkor a heti grafikonon látott szintekig is eljuthat az instrumentum.

A Northeast Utilities napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EXELON (NYSE): Áttörés-visszateszt

Sikerrel törte át az utóbbi napokban a hónapok óta tartó csökkenő ék felső szárát az Exelon árfolyama, ami nagyobb szárnyalás előtt is teret nyithat.

Bár az 50 napos mozgóátlag kicsit megakasztotta az áttörést, így sikerrel tudta visszatesztelni a felső szárat az árfolyam, ami rendkívül pozitív.

Jelenleg az MACD indikátor még a negatív tartományban található, és az RSI sem mutat túlvettséget.

Ha sikerült túljutni az 50 napos mozgóátlagon, akkor a 29, és 30 dollárnál található kisebb ellenállás, de könnyen eljuthat a jelenleg 31,3 dollárnál lévő 200 napos mozgóátlagig is a papír.

Az Exelon napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu