Nagybevásárlás bringával? Simán!

Vágólapra másolva!
Újabb kampányba fogott a Kerékpárosklub. Az akciót szabadtéri fotókiállítás erősíti a Vörösmarty tér mellett.
Vágólapra másolva!

A karácsonyig megtekinthető tárlat darabjai olyan fővárosi átlagemberekről szólnak, akiknek teljesen természetes, hogy autó helyett kerékpárral járnak bevásárolni.

A Nemzeti Környezetügyi Intézet támogatásával, a 11 országban futó uniós CycleLogistics projekt keretében megvalósuló kampánnyal a szervezőknek az a céljuk, hogy rámutassanak: csak a hordozóeszközön múlik, hogy autó helyett biciklivel is meg lehessen oldani akár egy nagybevásárlást is, megspórolva így a gépkocsi-használat költségeit.

A Kerékpárosklub másik célja az, hogy a boltok és üzletek a jövőben nagyobb odafigyeléssel és jó minőségű biciklitárolók megépítésével támogassák a két keréken bevásárolni érkezőket. „Eleged van a vacak küllőgyilkos bringaparkolókból? Hogy jobb megoldás híján a korláthoz, az útjelző táblához muszáj lakatolnod? Hogy a biztonsági őr rád szól, ha nem jó helyen lakatolsz - miközben nem lehet a kijelölt helyen normálisan lakatolni?” – Ezekkel a szavakkal kezdődik a kampány leírása az oldalukon. Részletesen, lépésről lépésre leírják, mit kell tenni azért, hogy valóban változzanak a feltételek, és a bringás élet ne utópia legyen, hanem városvédő és –építő, hétköznapi realitás. Ha az ország minden pontján munkálkodó önkéntesek tudnak olyan üzletről, amelybe szívesen járnának biciklivel, csak a körülmények tartják vissza őket, megpróbálhatják rábeszélni a vezetőt a szükséges átalakításokra. Ebben a sorvezetőben még ahhoz is találnak kapaszkodót, mi mindent emeljenek ki a beszélgetésben: a bringás vásárló hűséges vásárló, a bringaparkoló kialakításához kaphat tippeket, még árakról és intézkedésekről is tájékozódhat.