Vágólapra másolva!
Kisebb mínuszban mozog a magyar részvényindex, mely nem tud lendületbe jönni a jó európai részvénypiaci hangulat ellenére sem. A BUX-ot elsősorban a Richter és az OTP fékezi, de a Mol is csak minimális emelkedésre képes. Amerikában pedig 0,4 százalékos emelkedés kezdődhet nyitáskor a határidős indexek alapján. 
Vágólapra másolva!

Az európai részvényindexek emelkedése ellenére csak szenved a BUX, mely délben 0,2 százalékos mínuszban mozog.

A BUX gyengélkedésének oka elsősorban az OTP és a Richter esése, a bankpapír 0,5 százalékot, a gyógyszerpapír 0,3 százalékot veszített értékéből. A Mol 0,4 százalékos emelkedésre képes, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékot drágult.

A forint 298,7-nél mozog az euróval szemben, a dollár/forint árfolyama 217,3-nál, a svájci franké 244,3-nál található.

Kisebb rali bontakozott ki az európai tőzsdéken, a főbb részvényindexek kivétel nélkül emelkedésre képesek. A német DAX már 1 százalékot erősödött, míg a leggyengébbnek bizonyuló londoni FTSE 0,3 százalékos pluszt szedett össze.

A német Ifo üzleti bizalmi index novemberi értéke 109,5 pontra, ami 2012 áprilisa óta a legmagasabb értéknek számít. Eszerint a német gazdasági szereplők egyre optimistábbak a gazdaság kilátásaival kapcsolatban.

A FTSE annak ellenére teljesít gyengébben társainál, hogy a brit munkanélküliség váratlanul 7,4 százalékra csökkent októberben, miközben a szakértők a szeptemberi 7,6 százalékos érték megismétlődésére számítottak.

Ezen túl a BoE nyilánosságra hozta legutóbbi ülésének jegyzőkönyvét, melyből kiderült, hogy mind a 9 döntéshozó a jelenlegi monetáris politika fenntartása mellett szavazott. A jegybankárok viszont úgy vélik, hogy a font további gyengülése veszélyeztetheti a brit gazdaság talpra állását.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu