Rendőrségi razzia a Raiffeisen vezérénél

Vágólapra másolva!
Rendőrségi razziát tartottak a Raiffeisen vezérigazgatójának irodájában hétfőn, mivel a vádak szerint Karl Sevelda közvetetten részt vett egy albán krómbánya szabálytalan értékesítésében - tájékoztatott a Bloomberg.
Vágólapra másolva!
  • Razziát tartott a rendőrség Karl Sevelda irodájában hétfőn, melynek keretében számos munkatárs irodáját is átkutatták.
  • A rendőrség azzal vádolja Seveldát, hogy az akkoriban általa irányított Depisch családi vagyonkezelő közvetetten részt vett egy albán krómbánya szabálytalan értékesítésében.
  • A Depisch tulajdonában lévő osztrák DCM Decometal nyersanyagpiaci kereskedő ugyanis a valós értékének tizedéért, csak 5 millió euróért adta el az albán bányát. Az egyik károsult emiatt a bécsi ügyészséghez fordult, hogy vizsgálják ki az ügyet.
  • Sevelda emailben reagált az őt ért vádakra, melyeket alaptalannak tart, mivel állítása szerint az ügylet idején már nem volt a Depisch vagyonkezelő igazgatósági elnöke. Ezen túl közölte, ő nem volt felelős az ügyfelekért. Mindenesetre teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal, és nincs semmi rejtegetnivalója.
  • Az ügyészség szóvívője viszont úgy nyilatkozott, hogy alapos a gyanú, hogy Sevelda is részt vett az ügyben. A rendőrség számos iratot, és elektronikus adatot gyűjtött be Sevelda irodáiból, de idő kell azok átvizsgálásához.
  • A hírek ellenére a Raiffeisen 1 százalékos pluszban mozog.
Raiffeisen árfolyama (Bécs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu