Jó híreket hozott az olajgigász

2013.12.19. 18:03

Ugyanannyit fog saját részvények visszavásárlására fordítani az Exxon Mobil ebben a negyedévben, mint az előzőben. Ennek megörültek az olajóriás befektetői, mivel a vállalat korábban folyamatosan csökkentett az erre a célra fordított összegeken. 

  • Az Exxon 3 milliárd dollárt kíván saját részvény visszavásárlásokra fordítani ebben a negyedévben. A harmadik negyedévben ugyanennyit fordított erre a célra a társaság.
  • A saját részvények visszavásárlására fordított keretösszeg szinten tartásának megörültek a befektetők, mivel a cég az idei első két negyedévben folyamatosan csökkentett ezen az összegen. 
  • Így a befektetők körében felerősödtek azok a spekulációk, hogy a következő negyedévekben akár a jelenleginél is nagyobb összeget fordíthat erre a célra az Exxon Mobil, és juttathat vissza ilyen formában a befektetőknek. 
  • A befektetők optimizmusát jelzi, hogy 2,9 százalékot drágult tegnap a részvény, így az árfolyama a 99,95-es napi maximummal vészesen megközelítette a korábban soha nem látott 100 dolláros szintet.
Az Exxon Mobil árfolyama (NYSE)Forrás: Bloomberg, Investor.hu