A Magyar Posta a kisgömböc

Vágólapra másolva!
A Postába olvad az állami mobilszolgáltató. A Takarékbankban is benne van a Magyar Posta, és a Díjbeszedő Holding is részben az övé.
Vágólapra másolva!

Az állami mobilszolgáltató, az MPVI Mobil Zrt. tulajdonosai leszállítják a cég alaptőkéjét és átalakítják a tulajdonosi szerkezetét, hogy beolvadhasson a Magyar Posta Zrt.-be – írja a Népszava a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumra (NFM) hivatkozva.

A lap szerint az átalakítás egyik első lépéseként a 45 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező MVM Magyar Villamos Művek közgyűlése december 17-én jóváhagyta, hogy az MPVI Mobil 1,4 milliárd forintra szállítsa le alaptőkéjét és a társaságban lévő részesedését eladja a postának. Az MPVI december 19-i közgyűlésén az igazgatóság megszüntetéséről döntöttek.

A Posta nem csak az állami mobilszolgáltató gazdája. A Posta benne van a nyáron állami irányítás alá került takarékszövetkezeti integrációban, illetve a Takarékbankban. (Utóbbiból az állam meglepő gyorsasággal ki akar szállni, alig háromnegyed évvel az után, hogy bekebelezték.) De a Posta és az FHB Bank (amelynek vezetője Spéder Zoltán, akivel kapcsolatban álló emberek többségben vannak a Posta vezetésében is) megvásárolta Díjbeszedő Zrt.-t is.

A Magyar Posta reklámra sem sajnálja a pénzt.