Karácsony előtt zárva tartanak a Gulliver játékboltok

Vágólapra másolva!
Épp a karácsony előtti napokban zárt be a Gulliver játékbolt-hálózat, de az okairól nem kívántak nyilatkozni.
Vágólapra másolva!

Nem kívánok nyilatkozni - mondta röviden Mészáros Gábor a Gulliver játékbolt-hálózat marketingigazgatója megkeresésükkor. Az Index szombaton írt arról, hogy a játéklánc és a hozzá tartozó Bambini játékkereskedés leállt. Akkor Mészáros Gábor hétfőre ígért bővebb tájékoztatást.

Szerettük volna megtudni, mi az oka a karácsony előtti napok leállásának, de az igazgató nem kívánt válaszolni. Az Index közben megtudta, hogy csődvédelmet kért a cég. A vállalat számlavezető bankja a múlt héten mondta fel a szerződést és inkasszózott.

A Gulliver a Bambini-boltokkal együtt 27 üzletből álló játékbolt-hálózatot tartott fenn. Az áruház honlapja péntek este leállt, szombaton pedig már a boltok se nyitottak ki. A dolgozók megkapták a decemberi fizetésüket, sőt még előleget is januárra. Az Index úgy tudta, hogy a vezetés technikai okokkal indokolta a leállást, a dolgozókat pedig arra kérték, hogy hétfőn menjenek be a munkahelyre részletesebb információkért. Azon az alkalmazottaknak annyit mondtak, hogy a boltok nem nyitnak ki, de a cégvezetés megpróbálja helyreállítani a működést.

Az Opten cégadatbázisa szerint 2010-2012 között 4-5 milliárd forint forgalmat bonyolított a játéklánc, de minden évben veszteségesek voltak. A cég 1991 óta magyar magánszemélyek tulajdonában volt, majd 2007-ben a Toy Group Kft., 2008-ban a belgiumi KBC-csoporthoz tartozó KBC Private Equity befektetési társaság szerzett többséget (a KBC-csoport tagja a K&H Bank is). Idén áprilisban a holland Eastern Toy társaság lett a többségi tulajdonos.