Ha elmúlik karácsony

Igazából szerelem
Vágólapra másolva!
...a szeretet lángja halványabban ég. Addig viszont még van egy teljes napunk arra, hogy kizárólag a jó hírekről vegyünk tudomást. És leginkább arra, hogy egyáltalán ne érdekeljenek a hírek.
Vágólapra másolva!

Azért nem árt közben belevésni a tudatunkba, hogy idén összesen harminchét ülést tartott a kormány, ezalatt 1700 törvényjavaslatot, kormányrendeletet és -határozatot tárgyaltak meg a miniszterek, ami a legtöbb a kormányváltás óta. Fontos, hogy többször éjszakába nyúlóan tanácskoztak. Mindezt csak a mi érdekünkben!

Itt van aztán az örömteli hír, hogy emelkedett a regisztrált gazdasági szervezetek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Nem is kevéssel, egy év alatt 2,9 százalékkal. Ez azt jelenti, hogy ezer lakosra 204 vállalkozás jutott a megyében, 34-gyel több, mint országosan. Érdekes lenne elgondolkozni ezeknek a hatalmas számoknak az implikációin, de ezt majd kizárólag karácsony után tesszük meg.

Ne feledkezzünk el az igazán izgalmas dolgokról sem: célegyenesbe ért a Magyar Haltani Társaság által immár hagyományosan meghirdetett, Az év hala-közönségszavazás, amelyen a természetvédők favoritja, a magyar bucó és a horgászok jelöltje, a sügér közül kerülhet ki a győztes. Még majdnem egy hétig lehet szavazni, a végeredményről természetesen beszámolunk.

Félve jegyezzük meg, hogy új idegenforgalmi látványosság nyílik Balatonőszödön, ami mondjuk eddig nem pont az idegenforgalmi látványosságairól volt híres. Persze eddig még nem volt a Kárpát-medence élővilágát, őshonos állatait felvonultató oktató központot és turisztikai bemutató hely arrafelé, sem pedig Nemzeti Gyógynövény kert, de most majd lesz.

A kormányon kívül a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is jól teljesített, olyannyira, hogy maga a főigazgató nyilatkozott elégedetten az MTI-nek. Ennek fontos mutatója, hogy az ellenőrzések során talált szabálytalanságok csökkennek, a dohánybolt-ellenőrzések tapasztalatai szerint az idén bevezetett új értékesítési rendszerben a tizennyolc év alattiak kiszolgálása a korábbi 50 százalék feletti arányról 14 százalék alá csökkent. 2012-ben egyébként a magyar hatóság munkáját a piacfelügyeleti tevékenység tekintetében az Európai Unió tagállamai között az első helyre sorolták, és az NFH abban reménykedik, hogy előkelő helyezését sikerül megőriznie.

Azt is jólesik látnunk, hogy az ütemterv szerint halad az M3-as autópálya új, Őr és Vásárosnamény közötti szakaszának kivitelezése, a sztrádaszakaszt 2014 őszén adják át a forgalomnak. A 11,9 kilométer hosszú, kétszer két sávos autópálya a megye számos települését mentesíti az átmenő forgalomtól. A kivitelezést az M3 Kraszna 2012 Konzorcium végzi nettó 15,4 milliárd forint értékben.

Végül pedig röviden idéznénk Maráczi Zsoltot, a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület elnökét, aki szerint politikai akarattal 2014 a lakásépítés, felújítás éve lehet.

Ámen.