Pénz állt a házhoz a Mol arab nagytulajdonosánál

Vágólapra másolva!
Összesen 53 millió dollárnyi kinntlévőséget tudott behajtani Egyiptomban a Dana GAs, ami azért örvendetes hír, mert annak hatására csökken egy likviditási csapdahelyzet kialakulásának esélye a vállalatnál, ami rossz esetben akár tetemes mennyiségű Mol részvény eladására késztetné a céget. 
Vágólapra másolva!
  • 53 millió dollárnyi követelést sikerült behajtani az egyiptomi hatóságokon a Dana Gasnak, ami az összes 330 millió dolláros kinntlévőségnek tetemes részét teszi ki.
  • 2013-ban így már összesen 130 millió dollárnyi követelését tudta beszedni a jó ideje fizetési gondokkl küzdő országban a Közel-Kelet egyik legnagyobb független gázipari vállalata.
  • A közlemény szerint az egyiptomi kormány elkötelezett a tárgyalások folytatása iránt, hogy egy tervet dolgozzanak ki a kinntlévőségek kiegyenlítésére.

A hír azért annyira érdekes, mert a Dana Gas egy igen jelentős Mol tulajdonos 1,4 százaléknyi részesedésével. Korábban a felhalmozódó kinntlévőségek miatt már likviditási problémákkal nézett szembe a vállalat, ami miatt korábban 1,6 százaléknyi Mol részvényüktől már meg is kellett szabadulniuk. A mostani bejelentés azért jó hír áttételesen a Mol részvényeseknek, mert abból azt olvashatjuk ki, hogy a Dana likviditási helyzete jó irányba változik, így egyre kisebb lehet annak a veszélye, hogy a fennmaradó Mol részvényeket is el kéne adni a közel-keleti befektetőnek.